دستور پخت حلوا نثار ارومیه

فهرست مطالب

3.2
(104)

حلوا نثار یکی دیگر از انواع مختلف حلوا می باشد که شاید در خوشمزگی با سایر انواع حلواها، برابری کند اما در طرز تهیه با سایر حلواها تفاوت دارد و بسیار شبیه به شیرینی ها است. در این مقاله سعی داریم با طرز تهیه حلوا نثار که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید و یا دیده باشید، بیشتر آشنا شویم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه حلوا نثار

پیش از آن که با مواد اولیه و طرز تهیه حلوا نثار آشنا شوید، باید بدانید که این حلوای جذاب متعلق به شهر ارومیه می باشد و از حلواهای سنتی این شهر محسوب می شود. حلوا نثار در شهر ارومیه طرفداران زیادی دارد اما بسیاری از آنها ترجیح می دهند به جای خرید حلوا نثار آن را در منزل بپزند. اگر شما هم تمایل دارید این حلوای جذاب را در منزل تهیه کنید، می توانید در جدول زیر مواد اولیه را مشاهده بفرمایید.

مواد لازم برای تهیه حلوا نثار
آرد سفید قنادی200 گرم
آرد نخودچی(دلخواه)۵۰ گرم
پودر قند۱۲۵ گرم
کره۶۵ گرم
روغن مایع۵۰ گرم
پودر هل۱ قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده غلیظ۳ قاشق غذا خوری
گلاب۱ قاشق غذاخوری

مراحل پخت حلوا نثار

اکنون زمان آن رسیده است تا با تهیه مواد اولیه موجود در جدول بالا، وارد فاز پخت حلوا نثار شویم. برای این که با کمترین چالش ممکن و به راحتی حلوا نثار را که یک حلوا تک نفره نیز محسوب می شود، تهیه کنید مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.

 مرحله اول: آرد سفید را آماده کنید.

در مرحله اول از پخت حلوا نثار لازم است تا آرد سفید را به خوبی الک کنیم و داخل تابه ای با حرارت بسیار ملایم تفت دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. این مرحله بسیار شبیه به پخت حلوا عربی کشدار است. یکی از نکاتی که بسیار در این مرحله باید توجه داشت، صبوری است چرا که حتما آرد را با حرارت بسیار کم تفت دهید تا آرد نسوزد و رنگ نیره به خود نگیرد.

بو دادن آرد سفید ممکن است چیزی در حدود چهل و پنج دقیقه به طول بیانجامد و البته این مرحله، مرحله ای بسیار تعیین کننده در کیفیت حلوا است. در مرحله بعدی باید آرد نخودچی را داخل تابه به خوبی الک کنید و هم بزنید تا مخلوط شود. در این مرحله نیز در حدود 15 دقیقه زمان لازم است تا آرد نخودچی به همراه مواد خوب تفت داده شود. همان طور که در جدول مواد اولیه مشاهده می کنید، استفاده از آرد نخودچی به صورت دلخواه است .

مرحله دوم: آرد ها را الک کنید.

بعد از اینکه خامی هر دو آرد سفید و نخودچی به خوبی گرفته شد، حرارت را خاموش کنید و آردهای تفت داده را مجددا به خوبی الک کنید. الک کردن آرد به خوبی نقش زیادی در کیفیت و طعم حلوا نثار دارد.

مرحله سوم: کره و روغن را اضافه کنید.

بعد از الک کردن آرد سفید و نخودچی آنها را داخل تابه برگردانده و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و کره و روغن را به آنها اضافه کنید.

مرحله چهارم: اضافه کردن پودر قند

در این مرحله از پخت حلوا نثار که به دلیل مواد به کار رفته و ظاهر جذاب آن نوعی پک پذیرایی لاکچری نیز محسوب می شود، باید مواد  را به خوبی با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و سپس با پشت قاشق سعی کنید تا مواد را به خوبی به خورد هم بدهید و آن را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید تا از حرارت بیفتد و سپس پودر قند جذاب را به آن اضافه کنید.

مرحله پنجم: ادویه ها را به حلوا اضافه کنید.  

بعد از اضافه کردن پودر قند، نوبت اضافه کردن پودر هل و گلاب  است.

مرحله ششم: زعفران را اضافه کنید.

در مرحله آخر از پخت حلوا نثار باید زعفران را که به خوبی دم کرده ایم و غلیظ شده است را به مواد اضافه می کنیم و به خوبی با سایر مواد هم می زنیم تا به طور کامل یکدست شود.

توجه داشته باشید مواد را بیش از اندازه ورز ندهید، زیرا باعث خشک شدن مواد می شود.

مرحله هفتم: به حلوا شکل دهید.  

برای شکل دادن به حلوا نثار  مواد را داخل قالب ناودانی شکل بریزید و کاملا با دست فشرده کنید. به جای قالب ناودانی که شکلی مانند نیم دایره دارد، می توانید می توانید از قالب مثلثی شکل و یا هر قالب دلخواه دیگری نیز استفاده کنید و یا به صورت حلوا کفگیری  حلوا را با کفگیر فشار دهید. بعد از برش و شکل دادن به حلوا می توانید آن را در ظرفی زیبا به سلیقه خودتان بچینید.

نکات کلیدی حلوا نثار ارومیه

برای پخت حلوا نثار به خوشمزگی هر چه تمام تر درست مانند طرز تهیه حلوا برای ختم، حتما نکات زیر را نیز در نظر بگیرید.

  • برای آن که حلوا نثار عطر بهتری داشته باشد می توان هل سبز را به صورت تازه آسیاب و الک کرده و داخل حلوا بریزید.
  • ویژگی حلوا نثار، پودر شدن داخل دهان هنگام میل کردن است.
  • تفت دادن آرد مرحله بسیار مهمی است، اگر خامی آرد به خوبی گرفته نشود حلوا به کام می چسبد برای اطمینان پیدا کردن از اینکه خامی آرد  به خوبی گرفته شده یا نه کمی از آرد رو با کره مخلوط کنید و تست کنید تا مطمئن بشوید که حلوا به سقف دهان نچسبد.
  • زمان تفت دادن آرد وابسته به حجم آرد متغیر است اگر حلوا را در حجم بیشتری تهیه می کنید باید صبرکافی به خرج بدهید و زمان بیشتری صرف کنید تا در عین حال که رنگ آرد تغییر پیدا نکند خامی آرد هم  به خوبی گرفته شود.
  • برای تهیه حلوا توصیه می شود از ترازوی دیجیتال یا پیمانه های استاندارد شیرینی پزی استفاده کنید.
  • آرد مورد استفاده در این حلوا آرد سفید قنادی می باشد و از آرد سنگک و سبوس دار داخل این حلوا استفاده نمی شود

چقدر این مطلب را دوست داشتید؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیازات 3.2 / 5. تعداد آرا: 104

شما اولین نفری باشید که امتیاز میدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر مطالب سایت

رولت حلوا

طرز تهیه رولت حلوا خوشمزه و ساده

3.3 (6) رولت حلوا یکی از انواع شیرینی‌های سنتی ایرانی است. این شیرینی به صورت رول شده و داخل آن حلوا قرار دارد. حلوای استفاده

حلوا سه آرد

طرز تهیه حلوا سه آرد

3.2 (156) حلوا یکی از دسر های قدیمی و البته اصیل ایرانی است. همان طور که می دانید این دسر بیشتر برای افطار ماه رمضان

هدیه شب یلدا برای کودکان

انواع هدیه شب یلدا برای کودکان

2.3 (7) شب یلدا یکی از جشن‌های سنتی و مهم ایرانیان است که در شب 30 آذرماه هر ساله برگزار می‌شود. این جشن به بهانه

جست و جو در سایت